The following warnings occurred: | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Warning [2] Undefined array key "lockoutexpiry" - Line: 94 - File: global.php PHP 8.1.21 (FreeBSD)
|
![]() |
Geografia Wysp Przyjaźni - Printable Version +- Forum Republiki Bialeńskiej (http://archiwum1.bialenia.org.pl) +-- Forum: Administracja samorządowa (http://archiwum1.bialenia.org.pl/forumdisplay.php?fid=5) +--- Forum: Wyspy Przyjaźni (http://archiwum1.bialenia.org.pl/forumdisplay.php?fid=555) +--- Thread: Geografia Wysp Przyjaźni (/showthread.php?tid=9139) |
Geografia Wysp Przyjaźni - Mardred von Salvepol-Nova Vita - 26.02.2018 Drodzy mieszkańcy Bialenii, a szczególnie Wysp Przyjaźni! Podjąłem się zadania stworzenia nowych map tych wysp, ponieważ obecnie jedyna mapa pochodzi jeszcze z czasów, kiedy nie znajdowały się one pod zarządem bialeńskim: ![]() Zacznę oczywiście od mapy ukształtowania terenu. Nie wiem jednak jak widzicie te wyspy, gdzie chodzicie, gdzie wypoczywacie. Czy poszczególne wyspy wydają się wam płaskie i równinne, czy jednak pofałdowane lub górzyste. Mi jedyne co jest wiadome to jak się kiedyś nazywały (czy nazwy należy pozostawić?) poszczególne wyspy i że klimat na nich przechodzi od strefy zwrotnikowej na południu do umiarkowanej ciepłej na północy. RE: Geografia Wysp Przyjaźni - Maciej Kamiński - 26.02.2018 Kształtem terenu miała być wyjściowo Rumunia - czyli trochę gór, jezior i jaskiń w głębi lądu i ładne, wczasowe widoki na wybrzeżu. RE: Geografia Wysp Przyjaźni - Mardred von Salvepol-Nova Vita - 27.02.2018 (26.02.2018, 23:52:44)Maciej Kamiński Wrote: Kształtem terenu miała być wyjściowo Rumunia - czyli trochę gór, jezior i jaskiń w głębi lądu i ładne, wczasowe widoki na wybrzeżu. Obserwując Twoje wpisy o Rumunii myślałem, że to po prostu jakiś żart, którego nie łapię ![]() Ale to co? Myślę, że głównie by to było do największej wyspy. Pozostają jeszcze wyspy na górze i na dole jako oddzielne grupy. Tam można coś innego pokombinować, byleby jakiś podstawowych prawideł geologii się trzymało. RE: Geografia Wysp Przyjaźni - Maciej Kamiński - 27.02.2018 No bo to był z deka żart - chcieli pierwotnie zrobić kolejne wydanie obszaru hiszpańskojęzycznego, ale ten motyw się przejadł, La Palmy do spółki z Południowym Baridasem nikt w tym i tak zresztą nie pobije. No to wyjechałem z innym państwem romańskim, bo Wściekłe Pięści Węża to mój drugi ulubiony polski film. RE: Geografia Wysp Przyjaźni - Maciej Kamiński - 28.02.2018 Chyba jednak powinno być tu trochę więcej wypowiedzi. RE: Geografia Wysp Przyjaźni - Mardred von Salvepol-Nova Vita - 28.02.2018 (28.02.2018, 21:51:01)Maciej Kamiński Wrote: Chyba jednak powinno być tu trochę więcej wypowiedzi. Nie no. Po co? Zrobimy po twojemu. Największą wyspę ochrzcimy Kaminią i gitarra. RE: Geografia Wysp Przyjaźni - Maciej Kamiński - 28.02.2018 Bo geografię w skali makro się tu zawsze robiło społecznie. RE: Geografia Wysp Przyjaźni - Mardred von Salvepol-Nova Vita - 02.03.2018 Gdyby ktoś mnie jakimś cudem zapytał na jakim etapie wektoryzacji powyższej mapy jestem... [ATTACHMENT NOT FOUND] Tak, to będzie wektor. Mam tylko jeden pomysł dodatkowy, żeby wschodnie wybrzeże przekształcić w typ dalmatyński (długie wąskie wyspy wzdłuż linii brzegowej). Czy ktoś ma jakieś uwagi? Sugestie? RE: Geografia Wysp Przyjaźni - Sheldon Anszlus Lovelace - 02.03.2018 Gratuluję wytrwałości, wyczekuję ostatecznej wersji. RE: Geografia Wysp Przyjaźni - Antoni Kacper Burbon-Conti - 02.03.2018 Z jakiego korzystasz programu? RE: Geografia Wysp Przyjaźni - Mardred von Salvepol-Nova Vita - 02.03.2018 QGIS z wtyczką GRASS. Bajeranckie rzeczy można robić, a co najważniejsze - późniejsza edycja jest niezwykle prosta. EDIT: Np. Realowo coś takiego kiedyś popełniłem na prośbę jakiegoś członka JBWKI. ![]() RE: Geografia Wysp Przyjaźni - Antoni Kacper Burbon-Conti - 02.03.2018 Pytam, bo jakoś nabrałem ochoty, żeby się w to pobawić. RE: Geografia Wysp Przyjaźni - Mardred von Salvepol-Nova Vita - 02.03.2018 (02.03.2018, 22:18:20)Antoni Kacper Burbon-Conti Wrote: Pytam, bo jakoś nabrałem ochoty, żeby się w to pobawić. Oczywiście mogę się dzielić plikami. A może by tak nazwać te 10 wysp imionami 10-ciu pierwszych Prezydentów? RE: Geografia Wysp Przyjaźni - Antoni Kacper Burbon-Conti - 02.03.2018 Szczerze mówiąc, mam wątpliwości, ale z chęcią poznam opinie innych. RE: Geografia Wysp Przyjaźni - Hewret von Thorn - 02.03.2018 (02.03.2018, 22:29:24)LesterNowowicki Wrote: A może by tak nazwać te 10 wysp imionami 10-ciu pierwszych Prezydentów? W tym Aleksandry Dostojewskiej? RE: Geografia Wysp Przyjaźni - Mardred von Salvepol-Nova Vita - 02.03.2018 (02.03.2018, 22:39:41)Hewret von Thorn Wrote:(02.03.2018, 22:29:24)LesterNowowicki Wrote: A może by tak nazwać te 10 wysp imionami 10-ciu pierwszych Prezydentów? A kto nam zabroni ją pominąć? RE: Geografia Wysp Przyjaźni - Antoni Kacper Burbon-Conti - 02.03.2018 (02.03.2018, 22:43:36)LesterNowowicki Wrote: A kto nam zabroni ją pominąć? 10 pierwszych to 10 pierwszych. RE: Geografia Wysp Przyjaźni - Hewret von Thorn - 02.03.2018 Proponuję Ojców Założycieli, a potem się pomyśli. ![]() RE: Geografia Wysp Przyjaźni - Mardred von Salvepol-Nova Vita - 02.03.2018 (02.03.2018, 22:44:53)Hewret von Thorn Wrote: Proponuję Ojców Założycieli, a potem się pomyśli. Oki. Tylko przypomnij mi. Oczywiście ta największa w centrum by była dla @"AndrzejSwarzewski". Kto jeszcze był w tym komitecie? @"Jan Kaniewski" i? RE: Geografia Wysp Przyjaźni - Hewret von Thorn - 02.03.2018 @"AndrzejSwarzewski", @"Maciej Kamiński", @"Konstanty Jerzy Michalski", @"Jan Kaniewski", @"Baltazar Dostojewski". |